Voor en na uw massage

Tijdens uw massage wordt u goed door onze masseuses verzorgd, maar er zijn ook een aantal zaken die u kunt doen en waar u zelf rekening mee kunt houden voor en na de massage.

Voor de massage

White Lotus Traditional Thai Massage Schiedam Rotterdam Vlaardingen

Aangezien u tijdens een massage fysiek contact heeft met uw masseuse, is hygiëne erg belangrijk. Aan onze kant doen wij er alles aan om voor u een zo'n hygiënisch mogelijke ervaring te leveren. Zo wassen onze masseuses tussen elke massage hun armen, en vervangen zij alles waarmee onze vorige klant contact heeft gehad, zoals kussenslopen, hoeslakens en handdoeken. Uiteraard verlangen wij van u ook een zekere hygiĆ«nische standaard. Neem bijvoorbeeld een douche of ga in bad voordat u naar uw afspraak gaat.

Voordat u naar uw afspraak komt is het aan te raden om te letten op wat u eet en drinkt. Het is niet verstandig om een flinke maaltijd te eten vlak voor uw massage. Tijdens de massage wordt er druk op uw lichaam gezet, en met een volle maag is dat vaak niet comfortabel.
Ook is het belangrijk dat u niet onder de invloed bent van stimulerende middelen, zoals alcohol of drugs. Dit is voor uw eigen veiligheid, aangezien deze middelen uw bloedsomloop kunnen beïnvloeden, en dit in combinatie met een stevige massage voor fysieke problemen kan zorgen. Ook raden wij het af om voor of na de massage veel caffeïnehoudende dranken zoals koffie of energiedrank te drinken.

Na de massage

White Lotus Traditional Thai Massage Schiedam Rotterdam Vlaardingen

Na de massage raden wij u vooral aan om ontspannen te blijven. Hoewel de massage een positief effect heeft op uw spieren, hebben zij wel het een en ander te verduren gehad, en daarom is het niet aan te raden om direct na een massage intensief te sporten. Vermijdt u ook zoveel mogelijk stress na de massage, zodat u het kalmerende effect van de massage langer kunt vasthouden.

Vaak wordt geadviseerd om water te drinken na een massage. Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is dat het drinken van water uw spieren helpt bij het herstel na een massage, kan het wel zo zijn dat u tijdens de massage extra zweet. Aangezien het hoe dan ook een goed idee is om voldoende water te drinken, raden wij dus aan om na uw massage hier ook op te letten.

Het kan zijn dat u na uw massage last krijgt van milde lichamelijke klachten. Deze klachten worden ook wel Post-Massage Soreness and Malaise (PMSM) genoemd. Voorbeelden zijn een vermoeid gevoel, hoofdpijn en verhoging van de temperatuur. Dit wordt waarschijnlijk vooroorzaakt door een kleine hoeveelheid afvalstoffen die na de massage in uw bloedbaan terecht is gekomen.

Spierpijn na een massage wordt Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS) genoemd. Dit komt waarschijnlijk doordat tijdens de massage uw spieren worden opgerekt, en er minuscule scheurtjes in ontstaan. Dit is niet erg, hetzelfde gebeurt bij krachttraining of zware inspanning van de spieren. Het zorgt er uiteindelijk voor dat de spieren na herstel sterker en gezonder zijn.

De meeste klachten, zoals hoofdpijn en verhoging, zijn vaak ook vrij snel weer weg. Ongeveer een dag na de massage is de spierpijn meestal op zijn hevigst, en na ongeveer drie dagen zou deze weer moeten zijn afgenomen. Ook hierbij is het advies voornamelijk om uw lichaam rust te geven.

Heeft u intense of aanhoudende klachten na een massage, neemt u dan even telefonisch contact met ons op. De volgende keer kunnen onze masseuses dan een wat lichtere massage geven. Als u vaker een massage neemt, dan zullen de klachten over het algemeen ook minder zijn.